Välja rätt VPN

Med så många VPN-leverantörer där ute, kan det vara tufft att separera det goda från det dåliga. Förutom stora säkerhetsprotokoll, en sann nollloggningsprincip och starka krypteringstekniker, bör du tänka på följande när du letar efter rätt VPN för dina behov.
Stort nätverk

En VPN-tjänst är bara lika bra som dess nätverk. Om du verkligen vill ha obegränsad tillgång till Internet är det bra att ha ett stort nätverk av servrar att välja mellan. Några av de mest populära VPN, som NordVPN och ExpressVPN, har flera tusen servrar. Dessa stora nätverk ger dig möjlighet att se digitala erbjudanden från länder runt om i världen.
Optimerade och delade servrar

Även om inte ett krav, optimerade servrar en stor tillsatta piggna som kan göra din VPN-upplevelse så mycket bättre. Många leverantörer utöver scania har servrar som är gjorda för ett specifikt syfte. De kan finjusteras för snabb torrenting eller Smooth Streaming. Vissa leverantörer har även dedikerade servrar för åtkomst till vissa webbplatser och strömmande plattformar.

Delade servrar är bra för att få ett extra lager av säkerhet. När du är ansluten till dessa servrar går Dina data igenom en mer krypterings tunnel. Det är en dubbel VPN som kodade dina data ännu mer.
Skydd mot skadlig kod

Chanserna är, du redan har en adblocker eller Malware Scanner på din dator. VPN kan dock ge dig ännu mer skydd mot onlinehot. Inbyggda säkerhetsfunktioner som detta förhindrar att enheten ansluter till Svartlistade webbplatser. Detta är särskilt användbart om du använder VPN på routern, eftersom Malware Scanner på din enhet vanligtvis kringgås.
Obegränsad bandbredd

Obegränsade data är ett måste i dessa dagar. Tidigare hade många VPNs data caps på plats. Leverantörerna skulle sedan begränsa dina hastigheter eller hindra dig från att ansluta till en server tills nästa faktureringsperiod. För några av de mest populära leverantörerna där ute, är denna begränsning borta. Men du kan stöta på ett fåtal som fortfarande håller på att dessa gammaldags Cash gripskopor. Bandbreddsbegränsningar kan sätta ett spjäll på din streamingaktivitet, så det är alltid bäst att gå med ett alternativ som låter dig använda så mycket data som du vill.
Bra kund support

Om du någonsin stöter på ett problem som hindrar dig från att använda VPN till dess fulla potential, måste du få hjälp från företagets support team. Tyvärr är kundservice ett område där många leverantörer blir korta. Stick med leverantörer som har flera former av stöd. Detta inkluderar chatt, e-post och en detaljerad felsökningsguide.